Project Centaines de Styles

Ruud Drankier

Centaines de Styles “De kunst van statistiek”

Ruud Drankier heeft jaren bij het CBS gewerkt als statisticus, hierdoor heeft hij een passie voor statistiek. In dit korte interview legt hij uit wat Centaines de Styles is & hoe Beer Consultancy bij dit project heeft kunnen helpen.

Als eerste vroegen wij aan Ruud wat Centaines de Styles precies is. “Centaines de Styles associeert data met kunst en statistiek” vertelt hij ons, het is bedoeld voor liefhebbers van data, zo vind je op de website korte verhalen, video’s en twee webapplicaties met statistische kenmerken. Het doel van de website is om belangstelling te wekken over het werken met data en hiermee “de kunst van statistiek” te laten zien.

Wij hebben Ruud geholpen door dit geheel samen te brengen op zijn eigen website. De website toont speels, maar toch ook erg professioneel en modern, met de verschillende kleuren en lettertypes komt het aspect “kunst” erg goed over.

Naast de website hebben wij voor Ruud een Shiny Server opgezet in onze eigen cloudomgeving. Ruud had zelf al een aantal mooie datasets gebouwd in R, deze wilde hij graag openbaar maken zodat iedereen de apps kan bekijken, en hiervan kan leren. Het was voor ons een mooi project om te doen, wij hebben tijdens het opzetten van de server gefocust op veiligheid maar ook gebruiksgemak. Wetende dat Ruud wellicht meer R-apps wilt publiceren zijn er handleidingen geschreven voor het uploaden naar de Shiny Server.

Al met al is Ruud erg tevreden over de uitkomst van het project. Mocht je zelf graag een kijk willen nemen dan kan dat via deze link

Ruud Drankier

Mijn ervaring met Beer Consultancy is zeer goed, prettig in omgang, kennis van zaken, vlot in uitvoering en vooral discreet en zeer betrouwbaar in omgaan met vertrouwelijke zaken. Ik hoop dat Beer Consultancy zich spoedig kan uitbreiden en een vriendelijke organisatie blijft, zoals het nu is.